• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

SİGARAYI BIRAKMAYA HAZIRLANIRKEN


SİGARAYI BIRAKMAYA HAZIRLANIRKEN
- Kendinize sigarayı bırakacağınıza dair söz verin,bu sözü tutmak özsaygının işaretidir.
-Bırakma tarihinizi belirleyin ve bunu etrafınıza yayın.
-Sigarayı neden bırakacağınıza dair üç büyük neden belirleyin ve evinizde görebileceğiniz bir yere,ofisinizde çalışma masanıza koyun,hatta üstünüzde taşıyın.
-Daha ucuz ve kötü bir markaya geçin.


-Çakmak taşımayı bırakın.
-Sigaranızın yerini değiştirin.Cebinizde,çantanızda rahatlıkla ve otomatik olarak ulaşamayacağınız bir yere koyun ki farkında olun.
-Zihninizi sigara içmemeye hazırlayın. Sizi strese sokan durumları hayal edin ve bu durumun üstesinden sigarasız geldiğinizi düşünün.
-Bir günlük tutmaya başlayın.Kaç tane sigara içtiğini ve ne durumda içtiğinizi yazın.Üzüntülü,gergin,sevinçli farkında olmadan… Bir de her güne üç teşekkür yazın. O gün size iyiliği dokunmuş birine,varlığı için çocuğunuza,kendinizi koruma farkındalığınız olduğu için Tanrıya…
-Sigarayı bırakınca yaşayacağınız olumlu durumların listesini çıkarın.Kötü bir hastalıktan ölüm riskinin azalması,etrafınıza alışkın küçümseyici tavırların sona ermesi,sağlığınızın gün geçtikçe daha iyiye gelecek olması ,yakın birinin sizinle gurur ve saygı duyacak olması ,sigaradan artan parayla kendinize alacağınız ufak ödüller sevdiklerinizle birlikte eğlenmeye gitmek…
-Sigara içen yerlerden ve arkadaşlarınızdan bir süreliğine uzaklaşın.
-Sigarayla birlikte yaptığınız şeyleri bırakın. Çay kahve içmeye bir süre ara verin ya da çok çok azaltın. Bunların yerine bitki çayı,limonlu su ve su koyun.
-Bir süre için gerekirse geceleri dışarı çıkmayın.
-Evde,ofiste sizden başka sigara içen biri varsa ondan yardım isteyin,bi süre sizin yanınızda sigara içmesin,hatta birlikte bırakmayı teklif edin.
-Artık yanınızda sınırlı sayıda sigara taşıyın.
-Kısa süreli gideceğinizyerlerde yanınıza sigara almayın.
-Sigarayı sadece açık havada için.
-Kültabağını boşaltmayın,izmaritleri biriktirin ki gözlemlediğiniz süre boyunca bile ne kadar zehir solduğunuzu keşfedin.
-20-30 dakika yürüyüş yapmaya başlayın. Böylece sigaradan kurtulurken bedeninize, zihninize ve ruhunuza çift kat iyilik yapmış olursunuz!



Paylaş: