• 0212 274 45 74
  • 0539 545 41 31

Hizmetler

ENZİM-PB SERUM


PB SERUM : ENZİMLERLE GÜZELLİK

Estetik tıp dünyasındaki en önemli teknolojik gelişmelerden biri Pb serum enjesiyonları .Pb serumun yoğun miktarda hyaluronik asitin (HLA) yanı sıra içerisindeki enzimler üç temel yapıyı ihtiva ediyor ; Kollajenaz, lipaz ve liyaz .Serumlar her üç enzimden farklı miktarda enzim barındırıyor çünkü birlikte olduklarında daha iyi çalışıyor yani sinerjik etki yaratıyorlar.

  • Daha yoğun miktarda LİPAZ içeren serum ;Bölgesel yağ fazlalıkları,yüzde gıdı (double chin)yağ çıkıntıları olan karın,bacaklar,kollar,diz üstü yağ birikimi,kalça gibi bölgelerde etki gösteriyor.Bazı vakalarda beslenmenin düzenlenmesine bile gerek kalmadan incelme yapıyorsa da biz mutlaka sağlıklı bir beslenme düzenine geçiş ve optimum düzeyde hareket temposunu öneririz.Ayrıca çatlaklar,pürüzlü cilt , boyun-dekolte kırışıklıkları da oldukça iyi sonuçlar alınan tedavilerdir.
  • Daha yoğun miktarda KOLLAJENAZ içeren serum ; İnatçı selülit tedavisinde,yara izlerinde ,ciltteki dalgalı, buruşuk yapının tedavisinde uygulanıyor.Kollagenaz, cilde girintili-çıkıntılı,kötü ve sarkmış görünümünü veren kısalmış ve eski kollajen liflerini temizler ve yeni kollajen yapımı için fibroblastları uyarır.Böylece cilt yapısı düzgünleşmeye başlar.Kollagenaz ve uyarılmış fibroblastların etkileri 2.günde görülmeye başlar ve 7. günde fark belirginleşir.
  • Eşit miktarda LİYAZ,LİPAZ ve KOLLAGENAZ içeren serum ; Selülit başlangıç tedavisinde,göz altı torbalarının tedavisinde,hafif kırışıkların tedavisinde kullanılır.Liyaz bu etkisini vücutta su tutulumunu yapan polisakkarit moleküllerini parçalayıp serbestleştirerek ,kısaca ödemi çözerek yapar.

Pb serum içindeki HLA ve yukarıda kısaca bahsettiğimiz enzimler düzensiz kollajen ve fibrin yapısını yıkıp ,yenisinin oluşumunu başlatır.Bölgede yeni ve sağlıklı mikro damarlanma meydana getirdiği için dokular daha iyi beslenir ve atık ürünleri daha iyi uzaklaştırır.HLA cilt dokuları içine girdiğinde yüksek oranda nem tutmayı artırır.Etkiler duruma göre 2-7. günde görülmeye başlar.

Tedaviler uygulanacak bölgeye göre 2-3 hafta arayla 2-6 seans yapılabilir.Bazı hastalarda tek seans yeterli olmaktadır.



Paylaş: